Concert met operamuziek door Male choir AGRICOLA Krakow en Het JeroenBosch Koor

Concert met operamuziek door Male choir AGRICOLA Krakow en Het JeroenBosch Koor

Op vrijdagavond 20 september om 20.00 uur verzorgt Het JeroenBosch Koor het een concert in samenwerking met het Poolse mannenkoor 'Male choir AGRICOLA Krakow'.

Het JeroenBosch Koor zingt onder meer delen uit de opera's van Puccini, Smetana, Wagner, Donizetti en Verdi. De solisten nemen de prachtige aria's voor hun rekening. Het mannenkoor AGRICOLA onder leiding van Joanna Gutowska-Kuźmicz concerteert in diverse landen en brengt een eigen repertoire ten gehore.

Het programma staat onder leiding van dirigent Paul van Gulick. Op piano: Marlous Nypels.

Agricola

Het befaamde mannenkoor Agricola, van de universiteit Krakau, treedt op in binnen- en buitenland, en ontving hiervoor vele prijzen. In 2016 kreeg het koor het "Honoris Gratia" van de Poolse president voor haar verdiensten aan de stad Krakau. In 2014 verzorgde Agricola een optreden bij de viering van het 70-jarig jubileum van de bevrijding in Breda.

Agricola is de organisator van het project Building Bridges dat muzikale bruggen bouwt  tussen koren uit Engeland, Nederland en Polen. Het koor beheerst een breed repertoire: van Poolse volksmuziek tot carols; van jachtliederen tot liturgische muziek. Het is de verdienste van de dirigente Joanna Gutowska-Kuźmicz dat de presentatie van Agricola een hoog professioneel niveau heeft: beheersing voor een rijke klankkleur, en kracht voor indringende Slavische muziek.

De dag ervoor is het koor ook in Driel te beluisteren.

Waar en kosten?

  • Stadsklooster San Damiano (voormalig Kapucijnenklooster),
    Van der Does de Willeboissingel 12, 5211 CB 's-Hertogenbosch
  • Dichtstbijzijnde parkeergarage: Parkeergarage Stationsplein
  • De kaarten a € 12,50 zijn te bestellen via de site van het Jeroen Bosch Koor.

Reacties zijn gesloten.