Kasia Kowalska komt naar Den Haag (Paard) op 26 februari

Kasia Kowalska komt naar Den Haag (Paard) op 26 februari

Wie de pop/rock muziek van Polen volgt, kent Kasia Kowalska (1973). In het midden van de jaren negentig debuteerde ze. Haar eerste twee albums samen waren al goed voor bijna een miljoen verkochte exemplaren. Ook vormde ze in die tijd het voorprogramma van Bob Dylan bij zijn optredens in Polen.

Hoewel ze dit soort successen niet meer evenaarde is ze sinds die tijd een constante factor. Ieder jaar volgen een of meerdere singels en iedere paar jaar een album. Haar recentste release is de single Tolerancja/na miły Bóg. Dit speelde ze samen met  Stanisław Soyka die het nummer oorspronkelijk uitbracht. De single komt van het album MTV Unplugged.

Op 26 februari speelt ze in de grote zaal van Paard in Den Haag.

Een andere recent live album is haar optreden op Pol'and'rock-festival in 2021. Het jaarlijkse terugkerende openluchtfestival in Polen. Het is sinds de start in 1995 gegroeid tot een van de grootste festivals van Europa met bezoekersaantallen tot 750.000. Uit de opnames van dit festival mag blijken dat Kasia Kowalska zich thuis voelt op kleine podia in een intieme setting als op een groot mainstage.

Het is voor het eerst dat Kowalska in Nederland optreedt (voor zo ver wij konden achterhalen). Het is niet de eerste keer dat het Paard in Den Haag Poolse artiesten boekt en maar met de vele in Nederland woonachtige Polen zal een goede verkoop er zeker inzitten. Haar meeste nummers zijn in het Pools al bevat haar oeuvre ook enkele Engelstalige tracks. Daarmee is het zeker ook een aanrader voor Nederlanders die niet te bang zijn om 'out of the box' te kijken.

Foto bij dit bericht via de site van Kasia Kowalska: 31.07.2021, Pol'and'Rock Festival, Fot. Stanisław Wadas, Fot. Damian Mekal

Reacties zijn gesloten.