fbpx

Kasia Pietrzko Trio op 25 september in Bimhuis Amsterdam

Kasia Pietrzko Trio op 25 september in Bimhuis Amsterdam

Op 25 , 26 en 27 september is het 12 Points Festival in Bimhuis Amsterdam. De eerste avond treedt het Poolse Kasia Pietrzko Trio op. Dit trio bestaat uit Kasia Pietrzko op piano, Andrzej Święs op bas en Piotr Budniak op drums.

Kasia Pietrzko

De pianiste, geboren in 1994, speelt  ook als muzikant in Stanisław Słowiński Quintet. Dit speelde mee op het album Zielnik Polski (Pools Herbarium) van Joanna Słowińska en Sinfonietta Cracovia. Kasia studeerde aan de muziekacademie in Kraków en in Bielsko-Biała.

Polskiradio meldt dat bekende Poolse jazzmusici haar roemen om haar improviserend gevoel, harmonische verbeeldingskracht en degelijke creativiteit.

In februari 2018 trad ze nog op met de in juli 2018 overleden Poolse jazzlegende Tomasz Stańko. Een andere samenwerking die bij lezers van onze site herkenning kan oproepen is die met Adam Bałdych.

Albums

Haar repertoire is niet mis, gegeven haar jonge leeftijd. In 2016 verscheen haar eerste EP Kasia Pietrzko Trio.  Een jaar later, in 2017, verscheen het debuutalbum van het Stanisław Słowiński Quintet , Landscapes Too Easy to Explain. Datzelfde jaar bracht ze ook het debuutalbum uit van haar trio Forthright Stories. Deze twee albums uit 2017 zijn hieronder via Spotify te beluisteren.

De muziek onderscheidt zich door zijn volwassenheid. Elke compositie is zorgvuldig doordacht en hun structuur maakt indruk met zijn diversiteit.

Jazzpress over Forthright Stories


De site jazzpress.pl begint de review over het album Forthright Stories met deze woorden van Tomasz Stańko: "Het is belangrijk dat een man weet wie hij is en zichzelf evalueert zonder complexen". Volgens de schrijver van deze review weerspiegelen deze woorden, hoewel tien jaar eerder gesproken door de legendarische trompettist, het debuutalbum van het trio.

Het album bevat zes composities en drie improvisaties,. Deze zijn, op een na, volledig nieuw materiaal. In opzet beschrijft elk nummer een andere persoonlijke ervaring. Volgens jazzpress:

De stemming van de melodie verandert afhankelijk van de gevoelens die bij de herinneringen horen. Naast de nostalgische Passaic Avenue en Zielone Oczy Grafitowe (met de celliste Julia Kotarba) horen we meer energieke intimiteit dan bij Half a Year. De muziek onderscheidt zich door zijn volwassenheid. Elke compositie is zorgvuldig doordacht en hun structuur maakt indruk met zijn diversiteit.

Beoordeel het zelf tijdens het optreden op 25 september in Bimhuis Amsterdam.

Het album is behalve op spotify ook als mp3 album te downloaden via Amazon.de.

 

foto via website van Kasia Pietrzko

Reacties zijn gesloten.