fbpx

Laboratorium Pieśni – Song Laboratory komt naar Amsterdam

Laboratorium Pieśni – Song Laboratory komt naar Amsterdam

Sinds het songfestival kent iedereen de multifocale volksmuziek uit Polen. Laboratorium Pieśni brengt in die traditie een mix van 'world/ethno/spiritual/mystic folk music' zoals ze het zelf noemen op hun website. Ze gaan daarbij echter veel verder dan alleen de Poolse volksmuziek. De groep, die uitsluitend uit vrouwen bestaat, is sinds 2013 actief en haalt hun inspiratie uit de Oekraine, van de Balkan, uit Polen, Wit-Rusland, Georgie, Scandinavie en vele andere plaatsen.

Ze zingen a capella of begeleid met shaman drums en andere etnische instrumenten. In combinatie met stem improvisaties geïnspireerd door de natuur is hun muziek wild en vrouwelijk. Hun video met het Wit-Russische nummer Sztoj pa moru (org. Што й па мору - Daar op zee/Tam na morzu) heeft op YouTube al 6,5 miljoen views.

Samen met het eerste album van de twee oprichtsters zijn er inmiddels vier albums met hun muziek. Op dit moment tourt de groep voor een concertreeks naar aanleiding van hun nieuwste album "Rasti". Met deze tour doen ze op 31 augustus ook Amsterdam aan.

  • 31 AUGUSTUS 2019
  • 20:00 uur
  • DE DUIF, PRINSENGRACHT 756, 1017 LD AMSTERDAM
  • TICKETS via HEARTFIRE.

Reacties zijn gesloten.