Punkband Armia treed op in Den Haag

Op 13 april organiseert Artstage Promotion in Musicon Den Haag een concert van de Poolse punk/rockband ARMIA.

De band ARMIA werd in 1984 gevormd als drie muzikanten uit de onafhankelijke muziekscène elkaar ontmoeten: Tomasz Budzyński (Siekier), Robert Brylewski (Brygada Kryzys, Izrael) en filosoof Sławomir Gołaszewski.

De band bracht een dozijn albums uit, waarvan de Legenda en Triodante in 1990 uitkwamen en behoren tot de klassiekers van de Poolse rockmuziek. Tijdens de dertig-jarige carrière van de band speelden veel uitstekende en gerenommeerde rockmuzikanten in de band. Momenteel bestaat de band uit: Tomasz Budzyński - zang, Amadeusz Kaźmierczak - percussie, Dariusz Budkiewicz - basgitaar, Jakub Bartoszewski - hoorn, keyboards. Stanisław Budzyński - gitaar.

In 2011 ging op het Howe Horyzonty International Film Festival in Wrocław de film "Podróż na Wschód" (Journey to the East) in première, een poëtisch verhaal van de band Army gebaseerd op het verhaal van Stefan Grabiński.
Budzyński was co-regisseur en speelde de rol van Herbaciarz (theeman). In hetzelfde jaar schreef hij een autobiografisch boek "Soul Side Story" en in 2016 verscheen "Miłość". Budzyński is ook nog actief als kunstschilder/vormgever en exposeert met regelmaat. Via zijn eigen site kan je ook kennismaken met zijn kunst. Ook de afbeelding op de poster van het optreden is van zijn hand.

De laatste release van de band is "Toń" uitgebracht in oktober 2015. Het album is visueel apocalyptisch en is muzikaal een voortzetting van de artistieke verkenning van de band. Maak kennis met de muziek via bijvoorbeeld Spotify.

Een impressie van Podróż na Wschód:

Reacties zijn gesloten.