Poolse line up ESNS: Drie hele diverse acts

Net als voorgaande jaren staan ik dit jaar een aantal Poolse acts op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Drie om precies te zijn. Het festival is van 18 tot 21 januari.

Aga Ujma

Aga Ujma is een Poolse experimentele folk multi-instrumentalist gevestigd in het VK. Haar geluid volgt de hedendaagse folk van Björk, Múm, CocoRosie en Current 93, waarbij ze traditionele folk mengt met minimale avant-gardistische productiemethoden en oosterse instrumentatie.

Meer....

Dobrawa Czocher

Celliste Dobrawa Czocher begon te spelen op 7-jarige leeftijd. Ze studeerde af aan de Chopin University of Music in Warschau en de Hochschule für Musik in Detmold, Duitsland. Czocher houdt ervan om het spectrum van celloklanken uit te breiden, schommelend tussen klassieke en hedendaagse muziek. Ze werkt al vele jaren samen met haar goede vriendin, pianiste Hania Rani.

meer...

Siksa

Siksa is slang voor een naïeve en seksueel aantrekkelijke jonge vrouw. Onder deze bandnaam acteren twee artiesten: spoken word dichter en punkzanger Alex Freixeit en bassist Buri. Hun specialiteit: mensen zich ongemakkelijk laten voelen. Daarmee is Siksa de meest controversiële Poolse artiest van de laatste tijd, wiens radicale en brutaal eerlijke optredens die het patriarchaat onderuit halen.

meer...

Teksten op basis van ESNS-site

Reacties zijn gesloten.