fbpx

Ghost Dance in Laaktheater

Ghost Dance in Laaktheater

'Ghost Dance' is een muziektheatervoorstelling op 28 september om 20:00 in het Laaktheater. Dit is een voorstellnig van het Brama-ensemble uit Goleniów, geïnspireerd op het werk van Allen Ginsberg, Patti Smith, volkskunst van stervende beschavingen en antikapitalistische manifesten.

De Ghost Dance trekt een parallel tussen een Indiaanse uiting van hopeloosheid aan het einde van de negentiende eeuw toen de westerse (kapitalistische) beschaving het leven van de Indianen overnam en de huidge afbraak van sociale waarden en gevoelens van solidariteit.

De dans werd gedaan in de hoop een grote verandering in te luiden, wat het einde van de huidige wereld en het begin van een betere zou zijn. Zij dansten in het geloof dat het hun lot zou veranderen. De dans was verboden en wordt geassocieerd met de schandelijke uitroeiing van de bevolking en het uitsterven van een van de bakermatten van de beschaving.

Over Theatr Brama

Brama is een organisatie die zich bezig houdt met community art. Zij moedigen hun publiek (community) aan om mee te doen aan hun gezamenlijke artistieke processen en projecten. Met hun voorstellingen treden zij in dialoog met het publiek werken daarmee aan empowerment van de mensen en het mooier en beter maken van hun (leef)omgeving.

Tickets voor zes euro per persoon via site van het Laaktheater

Tekst en afbeelding via Laaktheater

Reacties zijn gesloten.