fbpx

Informatiecentrum Polen van Driel geopend door ambassadeur

AmbassadeurDRIEL - Vandaag is in aanwezigheid van Poolse veteranen en vele andere belangstellenden het nieuwe informatiecentrum 'Polen van Driel' geopend door de Poolse ambassadeur Borkowski.

Drijvende kracht achter het informatie centrum zijn Arno Baltussen, voorzitter van Stichting Driel Polen en Freddie Coenders, een historicus uit Driel.

"De belangstelling voor de herdenking die wij jaarlijks organiseren blijft groot. Ook gedurende het jaar bezoeken vele belangstellenden de Poolse herkenningspunten in Driel. Regelmatig worden bloemen of herdenkingskaarsen bij de monumenten en het graf van Cora Baltussen geplaatst."

"Om aan deze belangstelling verder tegemoet te komen heeft onze Stichting besloten een informatiecentrum in te richten met een tweeledig doel:

  • ten eerste moet het bezoekers informatie geven over de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade en haar strijd tijdens de Slag om Arnhem bij het dorp Driel.
  • ten tweede moet het bezoekers ook informeren over de band die na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan tussen Driel en de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade die tot uitdrukking komt in de jaarlijkse herdenkingen en het tot stand brengen van het eerherstel in het jaar 2006."

Daartoe zijn panelen ontworpen waar met beeld en tekst verhaal is vormgegeven. Daarbij is bewust gekozen voor een weergave in drie talen: Nederlands, Pools en Engels.

De Poolse vertalingen zijn verzorgd door Iwona Mączka, mede initiatiefnemer van Polen in Beeld.

Een impressie van het centrum

20140918_150005 crop


20140918_145953 crop

Reacties zijn gesloten.