fbpx

Logistiek voor Zalando – een nieuw distributiecentrum

Logistiek voor Zalando - een nieuw distributiecentrum

Sinds het opengaan van de grenzen heeft Polen veel gedaan om een grote speler te worden in de wereld van de logistiek. Dit is dagelijks op de Nederlandse wegen te zien door de vele vrachtwagens met Poolse kentekens. Zeker in de jaren negentig zetten ook veel Nederlandse transporteurs vestigingen op in Polen om de lagere arbeidslonen te benutten.

Maar ook op het gebied van warehousing en distributiecentra stimuleert de overheid de logistieke sector. Bijvoorbeeld door middel van economische zones waar het aantrekkelijk is om investeringen te doen. Wees dan ook niet verbaasd om bij grote steden of verkeersknooppunten de grote hallen van dc's te zien. Ook internetretailers hebben de weg naar Polen gevonden, niet alleen als afzet markt maar juist ook als vestigingsplaats van hun distributiecentra.

Bestaande distributiecentra

De bekende online winkel Zalando heeft nu al twee grote centra staan van waaruit waarschijnlijk ook uw pakketjes met kleding komen. Er was al een centrum in Gardno, net over de grens met Duitsland in het noorden van Polen bij Szczecin. Maar ook in Głuchów, in het hart van Polen net onder Lodz zit een distributiecentrum.

Het nieuwe distributiecentrum

Volgens de website Logistiek.nl open Zalando nu weer een nieuwe hal in het noordoosten van het Land bij Olsztynek. Deze hal van 130.000 vierkante (zo'n 20 voetbalvelden) meter is speciaal voor de klanten van Zalando Lounge. De Zalando Lounge is een losstaande webshop van Zalando. In de Lounge worden exclusieve merkartikelen aangeboden tegen gereduceerde prijzen.

Grote kans dus dat uw pakketjes met kleding van Zalando of Zalando Lounge uit Polen komen.

Op onderstaande kaarten de locaties van de drie genoemde distributiecentra in Polen:

 

Reacties zijn gesloten.