Indrukwekkende herdenking 70 jaar Market Garden in Driel

Gisteren was op het Polenplein in Driel de officiële herdenking van de Poolse bijdrage aan operatie Market Garden in aanwezigheid van de Poolse president Komorowski en koning Willem Alexander.

Hieronder een foto-impressie van de foto's die we van Polen in Beeld konden maken vanaf onze plaats op de publieke tribune.

Collage Driel 70 jaar

Staande ovatie voor veteranen

Voor ons was het meest aangrijpende moment de staande ovatie die de veteranen kregen tijdens hun kranslegging. Geïnitieerd vanuit het publiek werd deze ovatie overgenomen door de hoogwaardigheidsbekleders en zelf bij de TV in het café waar publiek, die niet op het plein kon zijn, de live uitzending bekeek.

Kleinzoon Sosabowski met Bronzen Leeuw

Bij de kranslegging droeg de kleinzoon van Soasbowski, Mike, de Bronzen Leeuw van zijn opa op de revers van zijn colbert. Deze onderscheiding is normaal in bruikleen bij het Airborne Museum waar deze onderdeel uitmaakt van de expositie over de generaal.

Uitzending gemist

De herdenking is, vooraf gegaan door een inleidend programma, live uitgezonden op de nationale TV en terug te zien via Uitzending Gemist. De kransleeging van de veteranen, gevolgd door die van Sosabowski's kleinzoon start hier.

Stichting Driel Polen

Onderstaande een kort interview gemaakt door de NOS met de heer Baltussen van de Stichting Driel Polen die de jaarlijkse herdenking organiseert.

Reacties zijn gesloten.