fbpx

Uitglijder populistische partij in UK met vliegtuig Jan Zumbach

Facebook Britain FirstIn de Britse media is hilariteit ontstaan over de Facebook pagina van Britain First. Deze populistische en nationalistische partij ageert tegen migratie. Vervolgens plaatsen ze op de eigen Facebook pagina de foto van hiernaast.

Spelling

Ten eerste slagen ze erin om in een tekst van twee woorden al een knoepert van een spelfout te maken; 'unparalled ' moet zijn 'unparalleled'.

De Poolse link

Eén van de migrantengroepen waar de partij tegen ageert zijn de Poolse arbeidsmigranten. Hoe bijzonder is het dan dat ze ter illustratie van de Britse 'heldendom' en afbeelding gebruiken van een stuk vliegend erfgoed in de kleuren van een Poolse vlieger, Jan Zumbach, die in de Tweede Wereldoorlog aan Britse zijde meevocht tegen Nazi Duitsland en daarbij één van de topscorende azen was.

© IWM (CH 1535)Op onze site was al nevenstaande foto te vinden met meerdere Poolse vliegers inclusief Zumbach (lees meer hier). In de UK is een aantal jaar geleden een documentaire serie gemaakt over 'Bloody Foreigners' die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Britse maatschappij. De aflevering over de Poolse piloten is bij dit bericht als video opgenomen.

Reacties zijn gesloten.