fbpx

Vrijheidscollege voor kinderen door Dieuwertje Blok

Vrijheidscollege voor kinderen door Dieuwertje Blok

Eind deze maand opent in Breda naast het Poolse ereveld Maczek Memorial Breda. Deze opening wordt onder andere gevierd met een speciaal vrijheidscollege voor kinderen door Dieuwertje Blok.

Vrijheidscollege

Op 1 april* aanstaande organiseert het Generaal Maczek Memorial, in samenwerking met de Vrijheidscolleges en Brabant Remembers een college over vrijheid, speciaal voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Presentatrice Dieuwertje Blok komt hiervoor naar het Maczek Memorial aan de Ettensebaan 17A, nabij het Pools Militair ereveld.

*) De organisatie benadrukt dat dit geen grap is.

Gevoel van vrijheid

Dieuwertje Blok, bij kinderen heel bekend van het Sinterklaasjournaal, is zich heel bewust dat zij leeft in vrijheid; “Mijn moeder was 17 toen de oorlog uitbrak en 19 toen ze moest onderduiken. Haar verhaal is natuurlijk ook heel bepalend geweest voor mijn gevoel van vrijheid. Ik ben het aan haar verplicht om, net als zij gedaan heeft na de oorlog, ervoor te waken dat de bevrijding toen niet voor niets is geweest.”

Onderaan het bericht ziet u een van de eerdere door Diewertje verzorgde colleges.

Na afloop van het college, gaan de kinderen zelf schilderijtjes maken over Vrijheid. Deze schilderijtjes worden aan het einde van de bijeenkomst in het Memorial geplaatst in een kleine tentoonstelling die tot en met 5 mei te zien zal zijn in het Maczek Memorial Breda.
Het programma begint om 14.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Ben jij van 9 tot 12 jaar en wil je meedoen? Geef je snel op!

Er is plaats voor maximaal 50 kinderen. Kinderen kunnen aangemeld worden door een mail te sturen naar: Opening@maczekmemorial.nl o.v.v. KIDSCOLLEGE, waarin opgenomen Naam, leeftijd, naam van de school en of je als (groot)ouder aanwezig blijft of niet. Je aanmelding wordt bevestigd.

Het vrijheidscollege van Dieuwertje Blok is de start van het scholenprogramma van het
Maczek Memorial Breda, waar het streven is om elk jaar iedere groep 8 uit Breda in het
Maczek Memorial te ontvangen en te vertellen over de bijdrage van de Poolse soldaten aan
de bevrijding van Nederland.

Meer informatie vind je op: https://www.vrijheidscolleges.nl/agenda/70/dieuwertje-blok

Onder de naam de Kunst van Vrijheid zijn er op 6 locaties in Brabant indrukwekkende
tijdelijke kunstinstallaties geplaatst op WO II- erfgoedlocaties. Met de kunstwerkjes van de kinderen sluit Maczek Memorial Breda aan bij dit project. Meer informatie vind je op: www.brabantremembers.com

Bron afbeelding, persbericht Maczek Memorial. Tekst gebaseerd op hetzelfde persbericht.

Reacties zijn gesloten.