fbpx

Online oogmetingen bij Vision Express in Polen

Online oogmetingen bij Vision Express in Polen

Deze week is de Poolse brillenketen Vision Express gestart met online oogmetingen. Deze online oogmeting is een innovatie van de de Nederlandse startup easee. Daardoor krijgen klanten niet alleen in de winkel maar ook digitaal de mogelijkheid om hun brilrecept te vernieuwen.

Deze testen in Polen maken onderdeel uit van de samenwerking tussen het GrandVision concern en easee. Ze testen de oogmeting met respectievelijk de Finse en Poolse retailers van het bedrijf, Instru Optiikka en Vision ExpressGrandVision is een brillenconcern actief in meer dan 40 landen, die we in Nederland kennen van de winkelformules als Pearle en Eye Wish.

Deze stap vergroot de toegankelijkheid van oogzorg omdat een gang naar de opticien niet meer noodzakelijk is. Iets wat met de huidige maatregelen voor het inperken van Covid-19 een zetje in de rug krijgt.

easee ontwikkelde de online test in samenwerking met het UMC Utrecht en in lijn met de eisen van de Europese Commissie. Onderzoek waaruit blijkt dat de online test van easee net zo nauwkeurig is als een persoonlijke oogmeting bij de opticien, is afgelopen jaar gepubliceerd in de Journal of Medical Internet Research. De easee oogmeting is ’s werelds eerste CE-gecertificeerde online oogtest.

Reacties zijn gesloten.