fbpx

Boekpresentatie: Fotoboek – Reveal | Odsłonić

Boekpresentatie: Fotoboek - Reveal | Odsłonić

In maart van dit jaar vroegen we aandacht voor de crowdfunding die Maria Dabrowski, fotografe uit Nijmegen, startte voor haar fotoboek. Dat deze actie succesvol was, blijkt uit de nu aangekondigde boekpresentatie. Startpunt voor het fotoboek is haar eigen familiegeschiedenis en een opa die met zijn familie in 1939 naar de Sovjet Unie gedeporteerd werd zoals zo velen (lees meer over dit onderwerp).

Het boek toont foto's van deze zoektocht naar persoonlijke ervaringen en herinneringen in relatie tot een groter raamwerk van collectieve geschiedenis (communisme, koude oorlog) waarin vooral haar grootvader en moeder de hoofdrol spelen. Universele thema’s als ontwikkeling, nalatenschap, leven en dood spelen tevens een grote rol in dit werk. Bezoek de website van Maria voor een impressie en om het boek te bestellen.

De boekpresentatie

Onder de vleugels van Collectief Derde Wal en galerie Singular-Art vindt de van het boek 'Odsłonic' plaats op donderdag 24 Oktober bij galerie Singular-Art. Geïnteresseerden zijn van harte welkom vanaf 20:00 op de Waalkade 72 in Nijmegen. Hier kunnen tevens de bestelde boeken worden afgehaald. Mocht men het boek niet kunnen ophalen dan wordt het per post nagestuurd.

Sjoerd Los gaat kort in gesprek met Maria en Yorick de Vries (Studio Another Day), de ontwerper van het boek.
Daarnaast geeft Bianca Szytniewski (Geograaf die een dissertatie over grensoverschrijdende ontwikkelingen schreef, o.m. ook over Polen-Oekraine) een korte voordracht rondom het thema Migratie en is er audio gecreëerd voor bij de boekinstallatie door Jorg de Man.

De expositie

De expositie is vanaf donderdag 24 oktober t/m zondag 27 oktober te zien.
De galerie is dan van 10:00 to 18:00 geopend zijn.

Reacties zijn gesloten.