fbpx

Kinderboeken: Bomen, bijen en oma’s tafellaken

Kinderboeken: Bomen, bijen en oma's tafellaken

In het kader van de kinderboekenweek aandacht voor drie kinderboeken die uit het Pools zijn vertaald. De kinderboekenweek loopt tot 14 oktober.

Het grote bomenboek


In dit vorige maand verschenen kinderboek, van Piotr Socha en Wojciech Grajkowski, lees je alles over bomen. Ontdek hoe een boom groeit, welke dieren erin leven, hoe groot de grootste boom is, hoe oud een boom kan worden en welke bomen er bestaan over de hele wereld.

Kom ook te weten welke rol bomen spelen in verschillende culturen en religies en in de geschiedenis. Maak kennis met ingenieuze houten bouwwerken, spectaculaire boomhutten, boten en prachtige houten muziekinstrumenten.

De vertaling van dit 80 pagina tellende boek is van Charlotte Pothuizen. Het boek is voorzien van kleurrijke illustraties.

Het bijenboek

Ook dit kinderboek is van Piotr Socha en Wojciech Grajkowski. En zoals de titel al zegt, is dit een allesomvattend boek over de bij: Hoelang vliegen er al bijen rond op aarde? Welke soorten bijen bestaan er en wat is hun functie? Hoe ziet een bijenkorf er vanbinnen uit? Hoe communiceren bijen? Welke rol speelden bijen in de geschiedenis? Wat doet een imker? Hoe wordt honing gemaakt?

Ook dit rijk geïllustreerde boek bevat 80 pagina's. Dit boek is vertaald door Greet Pauwelijn, die zelf als uitgeefster het klassieke Poolse kinderboek Meneer Minuscuul uitgaf.

Een vlek op oma's tafellaken

In dit kinderboek van Iwona Chmielewska stimuleert kinderen om hun fantasie te gebruiken.

Wat denk je allemaal als je met een strijkijzer een brandvlek gemaakt hebt op een tafellaken dat nog van je oma was? Ga je het ontkennen, een ander de schuld geven, verstoppen, proberen schoon te maken?

Met buitengewone creativiteit wordt van de vlek op elke pagina iets anders gemaakt: een wijze uil, een computermuis, een stoel, een bloem...

Dit boek, 52 pagina's, is uitgegeven door Aldo Manuzio.

Kinderboekenweekgeschenk

Bij aankoop van ten minste 10 euro aan Nederlandstalige kinderboeken tijdens de Kinderboekenweek (3 oktober t/m 14 oktober) ontvang je gratis het geschenk ‘De eilandenruzie’ van Jozua Douglas. Het geschenk wordt verstuurd wanneer er ten minste 10 euro aan papieren boeken gekocht wordt.

Alle kinderboeken zijn, met geschenk, te verkrijgen bij bol.com.

Reacties zijn gesloten.