fbpx

Lappa: Tweetalige boekjes voor kinderen

Lappa: Tweetalige boekjes voor kinderen

Maak kennis met Lappa in tweetalige boekjes. Dat meertaligheid en dat taalverwerving op jonge leeftijd goed is voor kinderen is een gegeven. Begin dit jaar maakt Centrum Lokomotywa uit Amsterdam daar nog een mooie promotiefilm over 'Vijf redenen om Pools te leren'.

Lappa


De Nederlandse Mirjam Visker (pseudoniem voor Mirjam Touwslager) bedacht Lappa en maakte een serie verhalen om kinderen kennis te laten maken met andere talen en culturen. Om die reden zijn de boekjes over het hondje Lappa en zijn vriendje Hondje Wof dan ook tweetalig te krijgen, ook in het Nederlands en Pools. Lappa heeft daarin nog steeds Lappa en Hondje Wof wordt dan Piesek Hau Hau.

Meer over de missie van LAPPA en een overzicht van beschikbare titels vindt u op lappabooks.com.

Er zijn inmiddels vier Poolse versies uit de serie:

  • Lappa
  • Lappa en de maan
  • Lappa bij de dokter
  • Lappa en zijn vriendjes

De Nederlandse versies en de tweetalige versies met Engelse zijn nog wel terug te vinden op bol.com. Voor de Poolse versie raden we u aan om via de site van lappabooks.com contact op te nemen met de uitgever.

De hele serie verhalen, die thema's behandelen die kinderen bezig houden, bevat al tien verhalen. We hopen dan ook dat ook van de Pools Nederlandse versie binnenkort nog meer titels beschikbaar komen.

Op onderstaande afbeelding de eerste pagina's uit het eerste deel zodat u een goede indruk krijgt van de opzet van de rijk geïllustreerde boekjes die daarmee ook visueel aantrekkelijk zijn voor kinderen.

Reacties zijn gesloten.