fbpx

Jazz aan de Oder: Opening met onder andere Możdżer en Holland Baroque

Jazz aan de Oder: Opening met onder andere Możdżer en Holland Baroque

In de week van 20 tot en met 26 april 2020 is in Wrocław de 56ste editie van het jazzfestival 'Jazz nad Odra' (Jazz aan de Oder). Dit hoogstaande jazzfestival is altijd een goed excuus om Wrocław te bezoeken maar met de line-up van het openingsconcert wordt de verleiding wel heel groot. Beide geselecteerde acts zijn hier in Nederland bekend: Możdżer Danielsson Fresco Trio & Holland Baroque die hier in Nederland hun eerste optreden gaven en Kasia Pietrzko Trio die u kunt kennen van haar optreden in Bim huis trappen af in het National Forum of Music op maandag 20 april.

Kasia Pietrzko Trio

Het festival begint met het concert van de jonge pianiste, arrangeur en componist, Kasia Pietrzko. Zij heeft sinds Fortright Stories, haar debuutalbum van 2017, alleen maar enthousiaste recensies ontvangen. De line-up van het Kasia Pietrzko Trio bestaat naast de pianiste uit Piotr Budniak, drummer en componist en Andrzej Święs, toonaangevende contrabassist van de jonge generatie van de Poolse jazzscene. Hun composities zijn fris, helder en transparant, en hun muziek wordt gekenmerkt door hun buitengewone aandacht voor de beste geluidskwaliteit. Op 25 september 2019 trad het trio op in Amsterdam in Bimhuis waarvan een videoregistratie is gemaakt.

Możdżer Danielsson Fresco Trio & Holland Baroque on tour

Deze samenwerking hoeven we voor de trouwe volgers van onze site nauwelijks nog te introduceren. U kon bij ons volgen hoe de samenwerking zijn eerste try-out kende in Mucis in Arnhem en zijn wereldpremière beleefde in Den Bosch.

Hun concert op het festival, waarvan Leszek Możdżer artistiek directeur is, wordt gepromoot als de première van het nieuwe album dat de artiesten in de week aansluitend op het concert in Den Bosch hebben opgenomen. Ook is het de start van een tour in relatie met het nieuwe album. Na Wrocław  op maandag de 20ste volgen op dinsdag Kraków, op woensdag Łódź en op donderdag de hoofdstad Warszawa.

Het festival Jazz nad Odra

Elke voorjaar presenteert het festival, dat sinds 1964 wordt georganiseerd, een keur aan jazzartiesten van over de hele wereld. Door de jaren heen zagen traden verschillende grootste namen uit Europa en de rest van de wereld op. Daaronder bijvoorbeeld Pat Metheny, Paco deLucia, Al diMeola, Kenny Garret, Dave Holland, Diana Krall, Cassandra Wilson, Lizz Wright en Robert Glasper.

Daarnaast geeft het festival de ruimte aan veelbelovende muzikanten van de jonge generatie, waaronder de laureaten van de The Jazz Personality Contest. Het is een onlosmakelijk onderdeel van het festival. De oudste en meest prestigieuze jazzcompetitie in Polen staat open voor instrumentalisten en zangers, die op het moment van het festival 35 jaar of jonger zijn.

Jazz nad Odra, een goed excuus

Volgens ons is dit festival een goed excuus om deze mooie stad aan de Oder te bezoeken. Wilt u meer weten over Wrocław? Lees dan onze longread met tips voor deze stad.

 

Reacties zijn gesloten.