fbpx

Pianiste Joanna Różewska keert terug voor Chopin recital

Pianiste Joanna Różewska keert terug voor Chopin recital

Na de succesvolle optredens vorig jaar in Nederland en nu de maatregelen het toelaten komt de Poolse pianist Joanna Różewska terug naar Nederland. Ze speelt twee recitals, een op 3 juli in Eindhoven en een op 4 juli in Den Haag.

Must voor Chopin liefhebber

Joanna Różewska is een pianofenomeen uit Polen. Zij deed haar opleiding aan het Chopin conservatorium in Warschau. De afgelopen jaren trad zij op in vele landen in en buiten Europa, waaronder ook in de Verenigde Staten en China. Zij won verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs op het internationale Chopin concours in de Verenigde Staten. Haar pianospel is technisch zeer hoogstaand. Het wordt gekenmerkt door een heldere (‘brillante’) speelstijl, waarbij – zelfs op hoge snelheid – elke afzonderlijke noot herkenbaar blijft. Dit is fascinerend om te horen en komt bij uitstek van pas bij de uitdagende stukken van Frederik Chopin die zij tijdens dit recital ten gehore zal geven. Kortom, een ‘must’ voor de echte Chopin-liefhebber.

Het programma

Het programma bestaat uit stukken van de Poolse componist Frederik Chopin. Totale duur van deze recital is, inclusief pauze, ongeveer twee uur.

  • Fantasy on Polish Airs – opus 13 – Frederik Chopin
  • Variaties op La ci darem la mano uit de opera ‘Don Juan’ van Wolfgang Amadeus Mozart – opus 2 – Frederik Chopin
  • PAUZE
  • Bolero opus 19 – Frederik Chopin
  • Mazurkas opus 6 – Frederik Chopin
  • Andante spianato et Grande Polonaise Brilliante – opus 22 – Frederik Chopin

Bestel snel tickets

Het concert is een initiatief van particulieren die op verzoek van de Pianist deze recitals in Nederland voor haar organiseren. Tickets zijn te bestellen via Pianoticket.nl. Kaarten zijn schaars door de nog geldende beperkingen. Wees er snel bij als u weer wilt kunnen genieten van Chopin live.

Joanna Różewska Recital
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reacties zijn gesloten.