fbpx

Poolse DJ Avtomat is LOUD & PROUD tijdens Pride Amsterdam

Poolse DJ Avtomat is Loud & PROUD tijdens Pride Amsterdam

Van 30 juli tot en met 7 augustus is het Pride week in Amsterdam met op 6 augustus de Canal Parade. Op de KPN boot drie DJ's uit landen waar de LGBTQIA+ community nog niet vrij kan zijn in de samenleving. Daaronder uit Europa een DJ uit Polen: Avtomat.

‘Loud & Proud’

De boot van KPN heeft dit jaar als thema ‘Loud & Proud’. Drie DJ's uit drie verschillende landen zullen dat thema luidruchtig invulling geven. ‘Loud & Proud’ staat voor meer dan alleen feest. Het is een signaal aan de wereld dat Pride zich nooit de mond laat snoeren. KPN werkt daarom samen met DJ Mag. Het wereldwijde platform voor elektronische muziek heeft geholpen met de selectie van de dj’s en zendt een livestream van de optredens uit. Hierdoor zijn de dj-sets over de hele wereld te zien, ook in Jordanië, Kenia en Polen, de drie landen waar de DJ's vandaan komen.

Drie dj’s met een bijzonder verhaal
Tijdens de Canal Parade treden de dj’s Avtomat uit Polen, ICHE uit Kenia en Shamsa uit Jordanië op.

Avtomat

Avtomat is een veelzijdig kunstenaar en openlijk queer. Hij is componist, producer, DJ en zanger, grafisch ontwerper, typograaf en 3D-illustrator. Zijn muziek is net zo veelzijdig: van haast folk-achtige elektronica tot donkere techno. Hij treedt wereldwijd op en stond onlangs nog in de legendarische Berlijnse club Berghain.

Avtomat is groot pleitbezorger van gelijke rechten voor LGBTQIA+’ers en heeft deelgenomen aan allerlei initiatieven die de community steunen. Helaas is dit in Polen nog al te hard nodig. Eerder berichtten we over de LHBT vrije zones die ongeveer een derde van gemeenten uitriepen. Reden voor gemeente in Nederland om vriendschapsbanden met die gemeenten te herzien. Pride festivals worden er geregeld gewelddadig verstoord door rechtse nationalisitsche groepen. 

Uiteraard is zijn muziek te vinden op streamingplatforms zoals Spotify of volg hem op Facebook, Instagram of Soundcloud.

Foto zomerprogramma via Facebookpagina van Avtomat

Reacties zijn gesloten.