Polen en Hongarije – Autocratie in de Maak

Polen en Hongarije – Autocratie in de Maak

Met deze titel levert Jenne Jan Holtland, Centraal en Oost-Europa correspondent voor de Volkskrant, een bijdrage aan de nacht van de dictatuur. De stukken die Jenne Jan schrijft voor de Volkskrant zijn ook bij elkaar gebracht op onze site.

De Nacht van de Dictatuur

De Nacht van de Dictatuur onderzoekt de krachten die anno nu de democratie ondermijnen. Via een divers aanbod van lezingen, debatten en film. Demos-directeur Jamie Bartlett en Eva de Valk spreken elkaar over of het internet de democratie kapot maakt. Centraal & Oost Europa-correspondent Jenne Jan Holtland vertelt hoe politieke leiders in Polen en Hongarije hun autocratische optreden verhullen met democratische middelen. Burgerjournalist Husam spreekt over zijn gevaarlijke werk voor Raqqa is Being Slaughtered Silently.

Polen en Hongarije – Autocratie in de Maak 

In zijn lezing, startend om 21:15, schetst Jenne Jan Holtland hoe hij van dichtbij ziet hoe democratische instituten onder druk staan. Holtland neemt ons mee in de ontwikkelingen in Centraal en Oost-Europa en vertelt hoe politieke leiders hun autocratisch optreden verhullen met een democratische laagje. ‘’Pas als je de wetten in hun onderlinge samenhang beziet, komt het ondemocratische monster tot leven”

Videostream

Natuurlijk raden we u van harte aan om zelf naar de lezing toe te gaan. Kaartjes koopt u via de site van de Balie. Mocht u onverhoopt niet kunnen en toch de lezing willen zien. Vaak is er een live videostream en zijn lezingen later terug te kijken op de site via De Balie TV.

Reacties zijn gesloten.