fbpx

Corona maakt onderscheid tussen privé en zakelijk contact

Corona maakt onderscheid tussen privé en zakelijk contact

Voordat we beschuldigd worden van het verspreiden van fake-news, dit is natuurlijk een grap. En we moeten ook eerlijk zijn, we hebben hem niet zelf bedacht. Hij komt uit een opiniestuk op de site van Wybrocza. De schrijfster trekt deze conclusie over het gedrag van het coronavirus naar aanleiding van een bezoek van de Poolse premier aan een restaurantje in Gliwice.

Zoals op zijn eigen Twitterkanaal te zien is, dragen hij en zijn gasten geen masker wat op dat moment in het openbaar nog wel verplicht was. Over de afstand die het gezelschap onderling hanteert: In Nederland moeten we 1,5 meter aanhouden, in Polen is het op 2 meter is afgerond. In dit geval is het ook afgerond...naar beneden gokken we afgaande op het beeld.

Inmiddels zijn gezichtsmakser is het openbaar niet meer verplicht en bioscopen, theaters, sportscholen en zwembaden mogen weer open. Er zullen geen capaciteitsbeperkingen meer zijn in restaurants, kerken en winkels. Het wordt ook mogelijk om evenementen te organiseren voor maximaal 150 deelnemers. Dit alles terwijl het aantal gerapporteerde besmettingen per dag nog steeds in de honderden loopt.

Nu dat onderscheid tussen privé en zakelijk

De reden waarom de schrijfster concludeert dat corona onderscheid maakt tussen privé en zakelijk is een opmerking van de gezondheidszorgminister die de schrijfster eerder in het opniestuk al fileert over een bestelling van onbruikbare maskers:

"Szumowski explained the Prime Minister’s behaviour, saying that his meeting in a restaurant in Gliwice had a purely professional character. This way, we learned a new surprising fact about the coronavirus- it only infects in private settings, so as long as we keep it professional, we’re safe. What an unusual virus!"

Wij snappen nu ook waarom het Social Distancing heet en geen Business Distacing en misschien is het wachten op een extra couplet in het liedje van Kazik die een hit scoorde waarin hij het meten met twee maten door de regering aankaartte.

Reacties zijn gesloten.