Lezing Poolse bijdrage aan de bevrijding | Airborne Museum Hartenstein

Lezing Poolse bijdrage aan de bevrijding | Airborne Museum Hartenstein

Op zaterdag 30 maart om 14:00 verzorgen we samen met Stichting Driel-Polen de lezing "Poolse bijdrage aan de bevrijding".  Deze keer in het Airborne Museum Hartenstein waarbij we natuurlijk extra aandacht besteden aan de Poolse inzet en offers tijdens operatie Market Garden.

Op 21 september 1944 landden 1003 parachutisten van de 1ste  Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade in Driel en omgeving om deel te nemen aan de Slag om Arnhem. Sinds 1945 zet de Stichting Driel – Polen zich in om de Poolse bijdrage te herdenken en in leven te houden.

Tijdens deze lezing vertellen Arno Baltussen (voorzitter Stichting Driel Polen) en Hans Kardol (Polen in Beeld/Poolse Oorlogsgraven) je over de militairen die deel uitmaakten van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade. Daarnaast vertellen zij ook over de bijdrage van de Poolse Pantserdivisie en de Poolse  luchtmacht die elk ook een bijdrage aan de bevrijding van Nederland hebben geleverd.

Tijd en tickets

Let op: Voor het bijwonen van deze lezingen heb je een geldig entreebewijs nodig. Deze reserveer je hier. Vrienden en museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum. Tickets zijn alleen online te reserveren. Vrienden van het museum krijgen korting op de lezing.

De lezing start om 14:00. Inloop van 13:45. De lezing duurt ongeveer een uur, tot anderhalf uur mede afhankelijk van de interactie met de zaal.

Reacties zijn gesloten.