fbpx

Persoonlijke bezittingen Sosabowski tentoongesteld in Driel

Persoonlijke bezittingen Sosabowski tentoongesteld in Driel

Rond het herdenkingsweekend zijn in het Informatiecentrum “ de Polen van Driel” enkele persoonlijke bezittingen te zien van Generaal Sosabowski.

Het uniform en het horloge

In samenwerking met het Poolse Leger Museum uit Warschau presenteert Stichting Driel Polen deze items. Ook de familie Sosabowski stelt enkele persoonlijke stukken beschikbaar.

Naast het garnizoensuniform (vergelijkbaar met het uniform dat u ziet op de foto) van de generaal zijn o.a. zijn onderscheidingen en zijn polshorloge, dat hij tijdens de oorlog heeft gedragen, te bezichtigen. Ook zijn enkele door de generaal gesigneerde boeken aanwezig en een boek van Generaal Urquhart met een persoonlijke boodschap voor Generaal Sosabowski.

Een speciale plek is ingericht voor de onderscheidingen van Alan Mackowiak. Tijdens de oorlog was hij kapitein en is in 2017, kort na zijn overlijden, gepromoveerd tot generaal.

Wanneer te zien?

De opening vindt plaats op donderdag 19 september 2019, 15:00 uur in het Informatiecentrum “ de Polen van Driel”, Kerkstraat 27, Driel.

De tentoonstelling is geopend tot en met 22 september van 09:00 – 18:00 uur, op zaterdag 21 september zijn de openingstijden van 09:00 tot 12:00 uur.

Terugblik

Vijf jaar geleden was in het Airborne Museum de battledress van Sosabowski te zien die hij droeg in 1944.

De foto bij dit bericht is van de beeldbank van het NIOD en toont Sosabowski tijdens zijn bezoek aan Oosterbeek op 17 september 1964, twintig jaar na het begin van de slag.

Reacties zijn gesloten.