fbpx

Polentocht, tweede zaterdag van september

Polentocht, tweede zaterdag van september

Na een onderbreking vorig jaar organiseert gymnastiekvereniging Luctor et Emergo dit jaar weer de jaarlijkse Polentocht. Met de start in Driel voeren alle vier de afstanden de deelnemers langs herkenbare en minder herkenbare punten van de strijd van de Poolse militairen in 1944. Net als voorgaande jaren is de tocht op de tweede zaterdag van september.

Details over de tocht en inschrijven kan via de speciale site polentochtdriel.nl.

Nieuwe wandelroute in gebruik

De organisatie gebruikt op de kortste afstand de route 'Polen van Driel' die de Stichting Driel Polen recent publiceerde. Deze 'Polen van Driel' route van 6km voert over de landingsterreinen, over de dijk en door Driel. Op meer dan 15 punten kan de wandelaar stil staan bij de gebeurtenissen uit 1944 aan de hand van teksten en beeldmateriaal. Deze route is te bekijken via de site van de stichting en op visitarnhem.com.

Deze route is op 10 september officieel in gebruik genomen door door wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe, Arno Baltussen, voorzitter Stichting Driel Polen en Jan Castelein, organisator van de Polentocht Driel.

Jan Castelein maakte daarbij bekend dat deze 6km-route ‘de Polen van Driel’ de oude route van 5km vervangt. Hij verwacht dat het aantal deelnemers aan deze afstand de komende jaren zal toenemen. Bij inschrijving voor deze afstand krijgen de deelnemers dit jaar ook een wandelkaart van de route, een zogenoemde minimap.

De route komt onder andere langs de locatie van de Jongensschool die dienst deed als noodhospitaal voor de Polen.

Reacties zijn gesloten.