Poolse bevrijders op schaal in de schijnwerpers bij Historamawereld

Poolse bevrijders op schaal in de schijnwerpers bij Historamawereld

In Best zit het museum Historamawereld. Aan de hand van modellen en diorama's vertellen ze hier verhalen van de geschiedenis. In het weekend van 15 en 16 april organiseren ze een speciaal Pools weekend waarbij ze de Poolse bevrijders in de schijnwerpers zetten.

Speciaal voor dit weekend

Speciaal voor dit weekend maakten een aantal modelbouwers schaalmodellen van door de Polen gebruikte voer- en vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast vertellen informatiebanieren - van de Stichting Driel-Polen - het verhaal van onze bevrijders. Ook zijn er uitrustingstukken te zien zijn die door de Polen zijn gebruikt.

Maar dat is nog niet alles vertelt de organisatie. Speciaal voor het Poolse weekend staat er een Sherman tank voor onze deur zoals te zien op de foto bij dit bericht. Ook zijn er andere militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog waarmee met sommige een rondrit kan worden gemaakt tegen een geringe vergoeding. Op zondag zijn er re-enactors in uniformen van de 1e Poolse Pantserdivisie.

Lezingen

Op zaterdagavond en zondag zijn er lezingen die vertellen over de Poolse bijdrage.

De lezing op zaterdagavond begint om 19.30 in restaurant het Boshuys. Graag via r.mutschler@ziggo.nl opgeven als u deze lezing wil bijwonen.

De lezing op zondag - die wij mogen verzorgen in samenwerking met de Stichting Driel-Polen - is voor alle bezoekers vrij toegankelijk en wordt twee keer gehouden. om 11:00 en om 14:00. Tussendoor lopen we rond dus vragenstellen kan altijd.

Openingstijden Historamawereld in het Poolse weekend

De organisatie van het museum hoopt dat veel bezoekers, ook met een Poolse achtergrond, de weg naar de expositie weten te vinden.  Voor Poolse lekkernijen wordt gezorgd.

Het museum Historamawereld, Sonseweg 39 in Best, gaat om 10.00 open en de toegang is gratis.

LET OP: voor het ernaast gelegen museum Bevrijdende Vleugels en Speelgoedmuseum Spelebos moet wel betaald worden. Voor het Poolse weekend is voor bezoekers een gereduceerd tarief voor Bevrijdende Vleugels van toepassing. Wel even aanmelden via de site van Historamawereld.

Hobbymodel Hurricane 303 Squadron (Airfix 1:72, begin jaren negentig)
Foto collectie IWM (HU 106416)

Reacties zijn gesloten.