fbpx

VVD parlementariër met hart voor Poolse para’s – Hans van Baalen – overleden

VVD parlementariër met hart voor Poolse para’s - Hans van Baalen - overleden

Vrijdag 30 april overleed voormalig VVD-parlementariër Hans van Baalen aan de gevolgen van kanker. Hans van Baalen stelde in 2004 samen met Frans Timmermans (PvdA) kamervragen aan het kabinet over de behandeling van de Poolse parachutisten in de jaren na de Tweede Wereldoorlog.

Het was daarmee een van de vele acties die uiteindelijk bijdroegen aan het eerherstel van de Poolse Eerste Onafhankelijke parachutisten Brigade en hun generaal Sosabowski. Op onze site vindt u een uitgebreid artikel over deze toekenning. Op de site van de Stichting Driel-Polen vindt u een feitenrelaas over dit eerherstel. Onderaan dit bericht vindt u de kamervragen en het besluit van de toenmalige minister van Defensie met de toekenning van de Militaire Willemsorde aan de brigade en de Bronzen Leeuw aan de generaal.

Poolse onderscheiding voor van Baalen en Timmermans

Voor zijn inzet werd Hans van Baalen op 12 december 2006 samen met Frans Timmermans door de Poolse president onderscheiden als Officier in de Orde van Verdienste van de Republiek Polen.

Hans van Baalen laat een vrouw en zoon na. Als redactie gaan onze gedachten uit naar hen en zijn naasten.

De kamervragen van van Baalen en Timmermans

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

De brief van de Minister van Defensie

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Reacties zijn gesloten.