Tekort aan verplegend personeel

Tekort aan verplegend personeel

Als wij op deze website schrijven over een te kort aan verplegend personeel ligt het voor de hand om te denken dat personeel uit Polen bijspringt om in Nederland gaten op te vullen. Dat zou kunnen maar in dit geval gaat het echt om een ander perspectief, net als enige tijd geleden over personeel in de fruitteelt: In Polen is (ook) een te kort aan verplegend personeel.

Verplegend personeel uit de Filipijnen

Om dit op te vangen kijkt de regering nu naar de Filipijnen volgens de site Emerging Europe. Daartoe maakt het bilaterale afspraken met de regering van de Filipijnen om op die manier zekerheden te geven aan de migranten. Opvallend is dat volgens het bericht hier ook sterk gekeken wordt naar maatregelen die bijdragen aan een blijven karakter van de migratie. Met andere woorden: Hoe kan de overheid met regelingen ertoe bijdragen dat migranten niet tijdelijk komen maar blijven.

Hoewel waarschijnlijk een druppel op een gloeiende plaat is dit wel een migratiestroom die het lang meer multicultureel zal maken. De vraag is waar dan nog de weerstand vandaan komt tegen het opnemen van migranten uit andere EU landen die mogelijk ook leemtes in de arbeidsmarkt kunnen opvullen.

Afbeelding via Pexels

 

Reacties zijn gesloten.