fbpx

V4 filmfestival

V4 filmfestival

De ambassades van de Visegrad 4 organiseren, net als vorig jaar, het online V4 filmfestival. De Poolse bijdrage dit jaar is de film Breaking the Limits (Najlepszy) uit 2017. Het filmfestival is van 1 tot en met 4 juli.

Breaking the Limits

Deze Poolse biopic is van regiseur Łukasz Palkowski (van o.a. Bogowie) en verhaalt het leven van Jerzy Górski (gespeeld door Jakub Gierszał*). Górski overwint met sporten een jarenlange verslaving aan drugs. Hij slaagt er zelfs in de dubbele Iron Man-triatlon te winnen.

De film neemt de kijker eerst mee hoe Górski verslaafd raakt en het verlies van zijn vriend en zijn vriendin aan een overdosis. Górski besluit zijn leven om te gooien, niet in de laatste plaats voor zijn dochter die nu geen moeder meer heeft. De vraag is wat zwaarder is: afkicken of een dubbele triatlon winnen.

Deze film is te zien van 1 juli (08:00) tot 3 juli (24:00). Neem voor 30 juni contact op met hague.events@msz.gov.pl om u te registreren en de link en het wachtwoord te ontvangen.

*) Jakub Gierszał speelde mee in de Nederlands-Poolse coproductie Beyond Words van Urszula Antoniak en de TV-serie van Das Boot.

De andere films

De andere bijdragen zijn:

  • Uit Tsjechië komt de film BAŤA, PRVNÍ GLOBALISTA (BATASTORIES), over het fenomeen Bata, bij ons bekend van knooppunt Batadorp of het boek Geen stap zonder Bata met verhalen van de hand van de Poolse journalist Mariusz Szczygieł;
  • Uit Slowakije komt THE RIFT (TRHLINA), een zoektocht naar mysterieuze verdwijningen in de bergen;
  • Uit Hongarije komt KINCSEM (BET ON REVENGE) over een zoon opzoek naar wraak voor de dood van zijn vader.

Films bekijken?

Wilt u een of meerdere films bekijken in de periode van 1 tot en met 4 juli? Via de site van het V4 filmfestival kunt u lezen wanneer ze te zien zijn. Ook leest u daar hoe zich per film moet aanmelden.

Reacties zijn gesloten.