Vrachtbrief, nieuwe roman over veteraan van de Eerste Poolse Pantser Divisie

Vrachtbrief, nieuwe roman over veteraan van de Eerste Poolse Pantser Divisie

3 februari 2019 verschijnt bij uitgeverij de Kring de nieuwe roman Vrachtbrief van de schrijfster Miriam Guensberg. "Het sluit naadloos aan op de geschiedenis die ik in Poolse tranen en Ooit vertel" alsdus de schrijfster.

Synopsis van de roman

Ooit vocht de Poolse Myron Kaminski bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkt hij voor een geheim secretariaat van het Vaticaan, waar hij op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen ontwrichte jeugd. Hij wordt Nederlander en vergaart een vermogen waarmee hij een unieke verzameling oldtimers aanlegt.

In het zicht van de dood voelt hij spijt en een intens verlangen naar de prachtige vrouwen die hij in zijn wilde jaren heeft bemind. Hij spoort zijn onwettige nazaten op en schenkt hun zeven topstukken uit zijn collectie. In zeven prikkelende bekentenissen neemt hij ons mee in zijn bewogen, amoureuze bestaan.

Voor snippers van de roman of informatie over de zeven oldtimers is een mooie site gemaakt: www.vrachtbrief-roman.com.

Inspiratie

Miriam Guensberg heeft zich opnieuw laten inspireren door de geschiedenis van haar Pools-joodse vader. Vrachtbrief borduurt voort op thema’s die ook in haar eerdere romans Poolse tranen en Ooit te vinden zijn; ditmaal is het een bevlogen oldtimerverzamelaar die op levendige toon zijn levensverhaal vertelt. Daarbij komt ook de geschiedenis van de Eerste Poolse Pantser Divisie aanbod.

Meer over de schrijfster via haar eigen website.

Boekpresentatie op 7 februari

Na de officiële besloten presentatie op 3 februari is er op 7 februari een publiek toegankelijke presentatie ineen literair café in het Filmhuis in Oosterbeek. Graag voor 20 januari even laten weten of u komt via een van onderstaande e-mailadressen.

Reacties zijn gesloten.