fbpx

Liever dier dan mens genomineerd voor Brusse prijs

Liever dier dan mens genomineerd voor Brusse prijs

Het boek Liever dier dan mens van schrijver Pieter van Os is genomineerd voor de Brusseprijs. De prijs voor het beste journalistieke boek van het jaar is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Op 13 juni wordt de winnaar bekend gemaakt in het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Het boek, wat wij al uitgebreid bespraken, van Pieter is een van de vijf genomineerden.

Iedere schrijver van een genomineerd boek is de afgelopen weken geïnterviewd in Met het Oog op Morgen. Afgelopen zondag, de 7de juni, was Pieter met zijn boek over Joods-Poolse, Pools-Joodse, inmiddels Amstelveense Mala Rivka Kizel.

Het 15 minuten durende interview kunt u terugluisteren bij Met het Oog op Morgen.

Ook naar aanleiding van de nominatie verscheen in de Groene Amsterdammer een review van het boek onder de titel Sporen van de waarheid.

"zo loopt Van Os’ hervertelling van Mala’s overlevingsverhaal uit op een rijke en veelzijdige geschiedenis, die de lezer meevoert van de verwoeste wereld van het chassidische jodendom in Polen en de massale barbarij in wat Timothy Snyder ‘de bloedlanden’ heeft genoemd – Oost-Europa, decennialang vermalen tussen ideologische grootmachten – inclusief de grootscheepse etnische zuiveringen na 1945, naar de verdrijving van christelijke en islamitische Palestijnen bij de vestiging van de staat Israël in 1948. Mala was erbij, of dichtbij."

uit Sporen van de waarheid

Wij kijken met spanning uit naar de uitslag op de 13de en zijn extra gemotiveerd om onze uitgestelde sessie met Pieter opnieuw in de agenda's te zetten. In de tussentijd kunt u natuurlijk het boek bestellen om het zelf te lezen.

Reacties zijn gesloten.