fbpx

Op vakantie in Polen betekent goedkope boodschappen

Het CBS vergeleek op basis van Eurostatcijfers de prijzen van boodschappen in de verschillende EU landen. Het CBS trekt daaruit de conclusie dat vakantiegangers in de top vijf vakantielanden alleen in Spanje goedkoper uit zijn met hun boodschappen dan in Nederland.

Voor bij de Top 5

Wij kijken natuurlijk verder want voor mooie kusten, interessante steden of heuvels met kastelen en temperaturen in de dertig plus hoef je echt niet naar het 'dure' Frankrijk. Ter vergelijking de voedselprijzen in Nederland liggen op 101 tegen het EU gemiddelde van 100. In Frankrijk liggen ze op 116 en in Oostenrijk op 127!

Prijzen boodschappen in Polen

Voor de iets avontuurlijker ingestelde vakantiegangers komt van ons het geheel onbevooroordeelde advies om een keer Duitsland voorbij te rijden richting het Oosten in plaats van het zuiden en de mooie steden en natuur in Polen te gaan bezoeken. Of geniet aan de Oostzee kust van het strand of ga wandelen in de bergen in het zuiden. Ook de liefhebbers van zeilen zouden in plaats van naar Friesland een keer naar Mazurië kunnen rijden, het land van de 1000 meren.

Daarbij komt dat de boodschappen een stuk goedkoper zijn. Dit moet Nederlanders (en Schotten) aanspreken. In Polen komt het cijfer op 68 ten opzichte van het EU gemiddelde van 100. Dat is bijna een derde minder dan in Nederland en bijna de helft van de prijzen in Oostenrijk. Uw vakantiegeld gaat dus langer mee.

Tekst loopt door onder afbeelding

Wel goed om te beseffen dat het gemiddelde netto inkomen volgens Eurostat in Polen op minder dan een derde van dat in Nederland ligt waarmee de prijzen voor hen verhoudingsgewijs dus veel duurder zijn dan voor ons.

Tekst loopt door onder afbeelding

Als u boodschappen gaat doen, lees dan hier waarop u moet letten met pinnen om onnodige kosten te voorkomen. Naar Polen hoeven in ieder geval niet de zakken aardappels mee op vakantie.

Reacties zijn gesloten.