fbpx

Poolse presidentsverkiezingen

Poolse presidentsverkiezingen (in tijden van corona)

Op zondag 10 mei worden in Polen de eerste ronde van de presidentverkiezingen gehouden. Mede door het coronavirus is de aanloop naar deze verkiezingen, in het verdeelde Poolse politieke landschap, turbulent en op 5 en 6 mei staat nog een vergadering over deze verkiezingen gepland in de Poolse senaat.

Gisteren verschenen nieuwe peilingen waaruit blijkt dat zittende president Duda nog wel aan de leiding gaat maar mogelijk (net) niet voldoende stemmen haalt om het pleit in een ronde te beslechten.

Reden voor een goed gesprek met ‘onze man ter plaatse’ Marc Peirs freelance journalist, Polen watcher voor met name Vlaamse media en reisleider bij Oostwaarts.be, die met regelmaat de pen oppakt voor prikkelende stukken over het land en de actualiteit.

Helaas kon dit niet bij elkaar onder het genot van een goed glas Poolse wijn en doen we het online. Omdat we vermoeden dat dit onderwerp meer mensen interesseert, hebben we besloten om het gesprek te streamen via ons Polen in Beeld kanaal op YouTube. Dit doen we op woensdag 6 mei. We starten om half acht en vermoeden dat het (vraag)gesprek ongeveer een uurtje duurt.

Wanneer: Woensdagavond 6 mei
Hoe laat: om 19:30
Waar?: Via een livestream op ons YouTube kanaal 

Onder dit bericht ziet u een vooraankondiging die we eerder opnamen. Als u zich op ons kanaal abonneert krijgt u op het moment ook nog een notificatie.

Heeft u zelf vragen die u ons zou willen stellen? Gebruik dan onderstaande formulier om die met ons te delen. Dan nemen wij die, waar mogelijk, mee in het gesprek.

Virtuele tribune

Vindt u het leuk om zelf deel te nemen aan de meeting? Dat kan. Om het overzichtelijk te houden voor ons als organisatie, kunnen we een beperkt aantal deelnemers plaats laten nemen ‘aan tafel’. Die mogen dan hun vraag zelf stellen aan Marc. Geef in het formulier bij uw vraag aan of u hem zelf wilt stellen.

Vragen die al aan bod komen zijn: 

 • Hoe is de situatie nu in Polen ten aanzien van COVID-19
 • De huidige president loopt voorop in de peilingen. Waarom is hij zo populair?
 • Waarom is er weerstand tegen het doorgaan van de verkiezingen?
 • En waarom zet de regering (nog) door?

Stel uw vragen:
  Ik vind het leuk om mijn vraag zelf te stellen
  Ik geef Polen in Beeld toestemming deze gegevens te verwerken en te gebruiken in het kader van de lezing. Polen in Beeld deelt deze gegevens niet met derden.*

  Velden met * zijn verplicht

  Reacties zijn gesloten.