Grandslam voor Kamil Stoch

Grandslam voor Kamil Stoch

Kamil Stoch wint voor de tweede keer de Vierschanzentournee. Wat deze overwinning extra bijzonder maakt is dat hij dit deed met een 'Grandslam'.

Vierschanzentournee

Wat schaatsen als wintersport is voor Nederlanders dat is schansspringen voor de Polen. Het belangrijkste tournooi is de Vierschanzentournee rond de jaarwisseling. In Nederland hoofdzakelijk bekend van de wedstrijd in Garmisch-Partenkirchen op nieuwjaarsdag.

Kamil Stoch won dit jaar de titel over het hele tournooi dat over vier wedstrijden gaat. Dit is de tweede keer dat hij wint. Ook het vorige seizoen was hij de overall winnaar van het tournooi. Dat de sport in Polen 'groot' is was met de eerste wedstrijd van de tournee duidelijk toen de Poolse afvaardiging drie springers bij de eerst vijf had.

Grandslam

Bijzonder aan deze overwinning is dat hij niet alleen de overalltitel in de wachtsleepte, hij won ook alle vier de individuele wedstrijden van de tournee. Daarmee is het de tweede schansspringer in de geschiedenis van de tournee die daarin slaagt. In 2001/2002 was de Duitser Sven Hannewald de springer die dit de eerste keer flikte.

Wereldbeker en de Olympische spelen

De wedstrijden van de tournee tellen ook mee voor de wereldbeker waarin Stoch nu ook aan de leiding gaat. Later dit seizoen staan de Olympische spelen natuurlijk nog op het programma.

Reacties zijn gesloten.