fbpx

VT Wonen promoot Kraków, Lonely Planet Łódź

VT Wonen promoot Kraków, Lonely Planet Łódź

Kraków: Bekende city trip naar de voormalige hoofdstad

Het tijdschrift VT Wonen heeft in nummer 6 van dit jaar een artikel over Kraków, de laatste jaren een zeer populaire city trip, ook onder Nederlanders. Een stad die 'dichtbij' kwam toen KLM dagelijks ging vliegen op Kraków. VT Wonen noemt de stad het 'FLorance van Polen'. Onderaan dit bericht foto's van het artikel wat ook online terug te vinden is.

Łódź: creatieve hoofdstad

Volgens reisgids Lonely Planet staat Łódź tweede als  Top 10 best value destinations in 2019. Ze loven de transformatie van de voormalige industriestad die een hippe 'place to be' is geworden. Ook de Belgische site Knack promootte de stad al onder kop "van grauwe textielstad tot creatieve hoofdstad van Polen". Twee jaar geleden schreven wij al een artikel over kunst in het straatbeeld van de stad. Tot slot ontdekt ook de Volkskrant de filmstad in het hartje van Polen: "De voormalige Poolse textielstad Lodz balanceert tussen heden en verleden".

Manchester van Polen

Ook de Britse krant de The Guardian promoot de stad als een 'alternative city break'. Het artikel is een aanrader omdat ze een aantal concrete tips hebben voor restaurantjes en andere uitjes in dit 'Manchester van Polen'. Daarmee verwijst de krant naar het textiel verleden van deze stad.

Met KLM vlieg je eenvoudig naar Warschau om dan met de trein in no-time in de derde stad van Polen te komen.

Het artikel in VT Wonen

Reacties zijn gesloten.