fbpx

Lezing: Polen, geen land van fietsers en vegetariërs

Lezing Jeroen Kuiper: Polen, geen land van fietsers en vegetariërs

Op 18 januari geeft Jeroen Kuiper een lezing naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘Polen, geen land van fietsers en vegetariërs’. Polen in Beeld organiseert deze lezing in samenwerking met boekhandel Het Colofon in Arnhem.

  • Wanneer:    18 januari om 20:00
  • Waar:           Het Colofon, Bakkerstraat 56 in Arnhem
  • Kosten:        Toegang is gratis, wel even opgeven (via Het Colofon)

Veel mensen in Nederland kennen Polen. Het zijn onze bevrijders en in veel sectoren belangrijke arbeidskrachten. De politieke ontwikkelingen komen met regelmaat ook in het Nederlandse nieuws en steeds meer mensen ontdekken het land als bestemming voor een stedentrip of vakantie. Voor iedereen die Polen beter wil begrijpen is dit boek een ‘must’, een goede reisgids. Jeroen Kuiper beschrijft verschillende thema’s uit de actualiteit en plaatst deze in de historische context.

Tijdens de lezing neemt Jeroen u mee als reisleider langs enkele hoogtepunten uit de actualiteit en de (recente) geschiedenis. Zo krijgt u antwoord op vragen zoals: Hoezo is Polen geen land voor vegetariërs en fietsers? Wat is ‘De goede verandering’ waar de huidige regering aan werkt? Wat is het 500+ programma? Zijn de Polen nu voor of tegen de EU? Waarom heeft Polen als enig land diplomatieke betrekkingen met San Escobar? Waarom ageert de regering tegen vluchtelingen? Maar ook hoe gaat het nu met het oerbos? Wat is de rol van de kerk en wat is ‘Halte Woodstock?’.

Schrijf u nu in!

Wilt u de lezing bijwonen? Dat kan door u op te geven via de site van Het Colofon. De lezing begint om 20:00. Tijdens de pauze en na afloop kan u in Het Colofon Café een drankje nuttigen of uw ter plekke gekochte exemplaar van het boek laten signeren door Jeroen.

Dankzij de gastvrijheid van Het Colofon is de toegang gratis. De consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Aanvullende informatie

Het boek

Op onze site verscheen een recensie van het boek en de Groene Amsterdammer publiceerde een bewerking van het hoofdstuk over Vluchtelingen in Polen.

Het boek is voor €22,50 verkrijgbaar bij een keur aan boekhandels door heel Nederland en België. Het kan natuurlijk ook online besteld worden bijvoorbeeld bij bol.com of de uitgeverij Dato (geen verzendkosten in Nederland) zelf.

Jeroen Kuiper

Journalist Jeroen Kuiper maakt in de jaren tachtig kennis met de landen achter het toenmalige IJzeren Gordijn. Daar is zijn fascinatie geboren voor deze landen die zo dichtbij zijn maar voor veel Nederlanders onbekend. Na zijn vele ontdekkingstochten achter het voormalige IJzeren Gordijn is hij gaan wonen bij Berlijn waar hij onder meer stadsrondleidingen verzorgt.

De foto bij dit bericht toont Jeroen voor het bekende beeld van Neptunus in Gdansk. Het beeld is aangekleed met een T-shirt met de tekst 'Konstytucja' (grondwet) als symbool tegen de ingrepen van de regering in de rechterlijke macht.

Het Colofon - boeken, muziek & koffie

Boekhandel Het Colofon is gevestigd in de Bakkerstraat 56, het voormalige pand van Houtbrox en de vroegere Palace-bioscoop. De winkel begon augustus 2014 met zestig oude deuren op schragen. In korte tijd is de winkel uitgegroeid tot een complete boekhandel met een grote collectie nieuwe boeken en een afdeling 2ehands- en voordeelboeken.

Maar Het Colofon is meer. Wij zijn een podium voor kunst en cultuur en een conceptstore: iedereen die iets heeft aan te bieden dat raakvlakken heeft met boeken kan zich binnen Het Colofon manifesteren. Ook al het meubilair in Het Colofon is te koop. Het Colofon is nog altijd in ontwikkeling en is nooit af.

Sinds september 2015 is er een koffie- en lunchroom gestart en een winkel met streekproducten onder de naam Dichtbij, een project van Stichting Driestroom.

Reacties zijn gesloten.