fbpx

Koning Willen Alexander en Poolse president Komorowski aanwezig in Driel

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander woont samen met president Komorowski van Polen op zaterdag 20 september (zie agenda voor details) in Driel de 70ste herdenking bij ter nagedachtenis aan de bijdrage van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan de Slag om Arnhem. Aan de herdenking wordt ook deelgenomen door minister-president Rutte.

Tijdens het staatsbezoek van Willem Alexander aan Polen in juni dit jaar op uitnodiging van president Komorowski is al stil gestaan bij de rol van de Polen bij de bevrijding van Breda.

Voor een uitgebreide indruk van de rol van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan de Slag om Arnhem lees de berichten op deze website met de tag 'Driel44'. Via deze berichten, Twitter en Facebook zijn de verrichten van de ongeveer 1500 Poolse militairen in Oosterbeek en Driel in 1944 te volgen.

De tijdens de septemberdagen van 1944 ontstane vriendschappelijke band tussen de inwoners van Driel en Poolse parachutisten onder leiding van generaal Sosabowski hebben geleid tot een jaarlijkse door de Stichting Driel Polen georganiseerde herdenking. Daarbij is ook een groep Poolse veteranen aanwezig. Dit jaar zullen 12 Poolse veteranen, afkomstig uit Polen, Engeland, Amerika, Canada en Nederland de herdenking bijwonen.

Polen in Beeld werkt voor Driel44 op onze site samen met de Stichting Driel Polen die naast de organisatie van de herdenkingen ook verantwoordelijk is voor de inrichting van het op 18 september te openen informatiecentrum in Driel.

De herdenking wordt gehouden op het Polenplein in Driel bij het op de foto getoonde monument ter nagedachtenis aan de Polen.<

Reacties zijn gesloten.